Je hebt vast al weleens van een escaperoom gehoord. Maar heb je ook weleens van Social Impact gehoord? Een escaperoom is een avontuur waarbij je als groep verschillende puzzels of vragen moet oplossen en beantwoorden. Het doel is om uit een (virtuele) kamer te ontsnappen door middel van opgeloste vragen en puzzels. Social Impact heeft geen vaste definitie, maar EEGA Groep geeft hieraan de definitie: (samen) werken met mensen en daarmee impact maken. Wat hebben Social Impact en een escaperoom met elkaar te maken?
Leren door een escaperoom
EEGA Groep heeft een virtuele escaperoom ontwikkeld. Het doel van deze escaperoom is leren over het thema Social Impact. Wat is Social Impact precies? Is er een verschil tussen sociaal ondernemen en maatschappelijk ondernemen? Zijn vragen die tijdens de escaperoom aan bod komen. EEGA Groep vindt het belangrijk dat bedrijven praten over Social Impact en wat het voor hen én de maatschappij kan betekenen. Door middel van deze escaperoom laat je mensen op een speelse manier binnen je organisatie nadenken over dit thema over wat jullie kunnen doen op het gebied van sociaal ondernemen.
Voor wie is de escaperoom?
Social Impact is een nieuw thema en EEGA Groep begrijpt dat je niet zo goed weet hoe je dit het beste kunt inzetten. Deze escaperoom brengt het thema tot leven en creëert draagvlak binnen jouw organisatie. We willen ervoor zorgen dat mensen creatiever gaan denken hoe ze sociaal kunnen ondernemen en eigen initiatieven opzetten. Vaak weten ondernemers niet goed hoe ze dit in kunnen zetten. Ze krijgen dan een opdracht van de gemeente waar het aspect sociaal ondernemen in moet zitten en bellen dan vaak naar een sociale werkplek of ze kunnen helpen. EEGA Groep wil ondernemers, werkgevers en organisaties helpen met het maken van Social Impact. Onder meer middels deze escaperoom.
Denk je ook na over sociaal ondernemen? En heb je weleens gedacht hoe je dit het beste bespreekbaar kunt maken binnen je organisatie? Vraag dan nu de virtuele escaperoom aan via info@eegagroep.nl.
De escaperoom is tot stand gekomen in samenwerking met derdejaarsstudenten Academie Mens en Arbeid (AMA) van Hogeschool Saxion Deventer.